Через війну з Харкова було переміщено 210 підприємств

Через бойові дії 210 суб’єктів господарювання Харкова повністю або частково перемістіили потужності до інших регіонів України за Програмою релокації підприємств. Серед тих, хто через війну покинув наше місто, щоб розпочати діяльність в інших, – 143 юридичні особи та 67 фізичних осіб-підприємців.

Про це Харків Times повідомили у Харківській міськраді з посиланням на дані Міністерства економіки України.

Зокрема, зазначається, що станом на 25 квітня заявки для участі в державній програмі подали 387 суб’єктів господарювання міста Харкова, з них 271 юридична особа та 116 фізичних осіб-підприємців.

За даними міністерства, 102 суб’єкти господарювання вже відновили роботу на нових локаціях, 13 – запропонували локацію для переїзду, 17 – знаходяться на стадії переїзду та два – здійснюють транспортування самостійно. Крім того, 128 підприємств відмовилися від запропонованої локації та чотири вже повернулися до Харкова (підприємства легкої промисловості та металообробки, галузі стоматології). Найбільше підприємств перемістилося до Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Хмельницької та Чернівецької областей.

Як повідомляв Харків Times, українські та іноземні фахівці провели складну операцію, яка дозволила вивезти з Харківського національного генетичного банку рослин у безпечне місце унікальну колекцію насіння. Наразі вона знаходиться на відстані більше 1000 км від Харкова і не виключено, що її буде переміщено до Шпіцбергена.