Нацгвардієць з Лозівщини загинув від російського удару по Павлограду

24-річний захисник Богдан Мажуга з Лозівської громади Харківської області загинув внаслідок ракетного удару, який російські окупанти нанесли у ніч на 1 травня по місту Павлоград, що на Дніпропетровщині.

Про це Харків Times повідомили у Лозівській міській раді.

Богдан Мажуга служив в Національній гвардії України, був стрільцем 1-го стрілецького батальйону військової частини 3024. Вночі 30 квітня 2023 року саме був на бойовому чергуванні і загинув в результаті ракетного удару ракетного удару рашистів.

Богдан народився 4 квітня 1999 р. у с.Мальцівське, Лозівського району. Навчався у Новоіванівській загальноосвітній школі, після закінчення вступив до Панютинського професійного аграрного ліцею, отримав кваліфікацію «Тракторист – машиніст сільськогосподарського виробництва». Хлопець мав багато друзів, захоплювався технікою та спортом.

Строкову службу проходив у м. Львів в Національній гвардії України. Прослуживши 9 місяців, перейшов на контрактну службу до Павлограда.

У загиблого захисника залишилась дружина та батьки.

Нагадаємо, потужні вибуху у місті Пвалоград пролунали у ніч на 1 травня. Внаслідок ракетного удару рашистів загинули двоє людей, повідомив президент Володимир Зеленський у відеозверненні.

За інформацією міської влади, через нічну атаку на Павлоград постраждали 34 людей, з них 5 дітей. У результаті атаки було пошкоджено більше 100 багатоквартирних та приватних будинків, 9 закладів освіти та 5 магазинів.

Як повідомляв Харків Times, 6 квітня у боях за звільнення селища Кремінна Луганської області загинув харківський художник, скульптор та музикант Антон Дербілов (позивний “Патрік”). Він проходив службу у 5 Слобожанській бригаді НГУ з лютого 2022 року.