Зарплата Товмасяну, кадрові питання, приватизація – депутатів Харківської обларади скликають на сесію

Фото: Сергій Бобок/Харків Times

У п’ятницю, 12 травня відбудеться чергова XVI сесія Харківської обласної ради. Засідання проходитиме в режимі відеоконференції. Відповідне розпорядження про скликання сесії підписала голова Харківської облради Тетяна Єгорова-Луценко.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній раді

У порядку денному — 39 питань і блок “Різне”. Зокрема, депутати планують виплатити середню зарплату колишньому голові Харківської облради Артуру Товмасяну, якого правоохоронці підозрюють у вимаганні та отриманні хабаря у розмірі  1,05 млн грн.

Низка питань присвячена виконанню різних обласних програм. Зокрема, про розвиток інвестиційної діяльності регіону, про соцзахист населення та його зайнятість, про розвиток місцевого самоврядування. Також депутати розглянуть, як у 2022 році виконувалася схвалена ними Антикорупційна програма.

На сесії будуть кадрові питання: про звільнення та призначення директора Обласного клінічного шкірно-венерологічного диспансера №1 Рощенюк Лариси Вадимівни, директора “Центра екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” Віктора Забашти.

Також планується об’єднати дві медичні установи. Обласний центр планування сім’ї та репродукції людини  приєднають до Міжобласного спеціалізованого медико-генетичного центру – центру рідкісних (орфанних захворювань).

Порядком денним передбачено розгляд деяких питань приватизації майна, що знаходиться у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області. Та про затвердження тарифів на соціальні послуги комунальних установ, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Нагадаємо, попередня ХV сесія Харківської облради VIII скликання відбулася в режимі відеоконференції 14 лютого.

Як повідомляв Харків Times, під час чергової ХV сесії Харківської облради VIII скликання депутати планують перейменувати с. Ватутіне на Залужне та звільнити Володимира Святаша.