З початку війни на Харківщині на ворожих боєприпасах підірвалися понад 150 людей

За 14 місяців війни у Харківській області на вибухонебезпечних предметах підірвалося понад 150 мирних мешканців, 30 із яких загинули.

Про це Харків Times довідався з повідомлення МВС України.

Територія Харківської області, яка була під окупацією, вважається потенційно замінованою. Це третина області від півночі до півдня, повідомив Іван Сокіл, директор Харківського обласного департаменту цивільного захисту. За його словами, мирні мешканці на деокупованих територіях можуть будь-де і будь-коли зачепити або наступити на вибухонебезпечний предмет.

“Людина, яка вийшла з власного подвір’я, – це вже небезпека, людина зайшла на свій город – це вже небезпека, людина пішла тропою, якою не ходила два роки це вже небезпека.”, – розповів Іван Сокіл.

Щоб позначити всі небезпечні місця в області, треба встановити понад 1 млн вказівників, що попереджують про небезпеку. Наразі встановлено – трохи більше 40 тис. Знімати ці таблички заборонено.

Як повідомляв Харків Times, станом на кінець березня 2023 року піротехніки розмінували близько 1% замінованої території Харківської області.

У Харківській області на 200 метрах знайшли майже 250 боєприпасів.