Окупаційного чиновника з Балаклії хочуть оголосити у розшук

Слідчі відкрили справу за фактом колабораційної діяльності на представника окупаційної адміністрації м. Балаклія Харківської області. 42-річного підозрюваного планують оголосити у розшук.

Про це Харків Times довідався з повідомлення Харківської обласної прокуратури і регіонального управляння СБУ.

За даними слідства, у червні минулого року, коли м. Балаклія було захоплене російськими загарбниками, місцевий мешканець добровільно погодився керувати «транспортним відділом» в окупаційній адміністрації. Він фактично організовував роботу автотранспортної сфери на території Балаклійської ОТГ:

Колаборант виконував низку «обов’язків», а саме:

— здійснював керівництво та добір працівників до відділу;

— проводив співбесіди з кандидатами на посади водіїв;

— брав участь у нарадах керівників відділів окупаційної влади;

— здійснював контроль за своєчасними виїздами водіїв міського транспорту на встановлені та затверджені ним маршрути;

— проводив наради з підпорядкованими йому працівниками тощо.

Основний документообіг відділу – путьові листи, накладні тощо, зловмисник вів за російськими формами та зразками, що затверджені постановами “госкомстату рф”.

Напередодні деокупації колаборант втік з Балаклії разом з російськими солдатами і наразі переховується на непідконтрольних територіях. Слідчі заочно повідомили про підозру йому у скоєнні злочину, передбаченому ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) КК України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв Харків Times, у Вовчанську затримали двох інформаторів ФСБ.