На Харківщині росіяни знов обстрілювали прикордонні та прифронтові райони (фото)

Минулої доби у Харківській області росіяни знову обстрілювали цивільну інфраструктуру та мирних мешканців Харківського, Куп’янського та Чугуївського районів.

Про це Харків Times повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

«Зокрема, під ворожим вогнем перебували Стрілеча, Огірцеве, Вовчанськ, Петропавлівка, Куп’янськ, Дворічна та інші населені пункти», – йдеться у повідомленні.

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні ДСНС області, вже ввечері, о 22:17 у Куп’янську внаслідок обстрілу з реактивної артилерії житлових кварталів міста сталася пожежа у приватному будинку на площі близько 100 кв. метрів. На час прибуття пожарних будинок майже весь був охоплений полум’ям. Сусідній будинок залишився без скла у вікнах. Доблесні пожежні загасили вогонь менше, ніж за дві години.

Ще одна пожежа сталася вчора, 19 квітня, у селищі Сахновщина. Щоправда, там справа була не у ворожому обстрілі – у будівлі вибухнув балонний газ. Після двох годин боротьби з вогнем на площі 80 кв. метрів рятувальники знайшли на згарищі тіло 65-річного господаря будинку.

«За минулу добу 19 квітня піротехнічними розрахунками ДСНС проведено обстеження біля 15,3 га території в Харківському, Ізюмському, Куп’янському, Богодухівському та Чугуївському районах області, а також 26,6 км ліній електропередач. Саперами виявлено та знешкоджено 283 одиниці ворожих мін, вибухівок та боєприпасів. До робіт залучалися 38 піротехнічних розрахунків ДСНС у складі 193 сапера та 76 одиниці техніки», – розповіли також у ДСНС.

Як повідомляв Харків Times, напередодні, 18 квітня, у Вовчанську Харківської області внаслідок російського авіаудару загинули двоє людей і стільки ж постраждали. Майже повністю знищено місцевий ринок, також постраждав житловий сектор. Окупанти скинули на мирне місто дві керовані авіабомби близько 22:00.