Минулої доби росіяни на Харківщині масово обстрілювали Вовчанськ

Фото: Нацполіція

Минулої доби рашистські загарбники продовжували обстрілювати прифронтові населені пункти Харківського, Чугуївського, Ізюмського та Куп’янського районів Харківської області. Вовчанськ зазнав масованих обстрілів.

Про це Харків Times повідомив очільник ХОВА Олег Синєгубов.

«У Вовчанську, який ворог масовано обстрілював протягом вчорашнього дня, зруйновано 8 приватних житлових будинків, сталися пожежі», – зазначив Синєгубов.

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні ДСНС області, зранку рятувальники гасили пожежу, яка виникла внаслідок російського обстрілу на вулиці Благовіщенській у Вовчанську – горіли конструктивні елементи зруйнованого будинку на площі 30 кв.м. Трохи згодом довелося гасити житловий будинок у селі Бочковому Вовчанської громади. Площа пожежі, що виникла також внаслідок російського обстрілу, склала 100 кв. метрів, її гасили більше чотирьох годин. Лише в одному Вовчанську рятувальники вісім разів виїжджали на місця влучання російських снарядів. На щастя, постраждалих та загиблих не було.

Приватні житлові будинки були пошкоджені російськими снарядами у Козачій Лопані Харківського району, селі Петропавлівка Чугуївського району, а у Зеленому Гаї Ізюмського району снаряд з РСЗВ втрапив у інфраструктурний об’єкт. Пощастило – всюди обійшлося без постраждалих.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 154 одиниці вибухонебезпечних предметів.

Ну, а через людську необережність та дурість при поводженні з вогнем чи навмисне випалювання сухостою в природних екосистемах області трапилося 15 пожеж. Вигоріло більше 10,5 га сухої рослинності. Тут і ворогів не треба – свої попалять.

Як повідомили Харків Times у прес-службі Нацполіції області, правоохоронці вже відкрили кримінальні провадження з приводу російських обстрілів за ст. 438 КК (порушення законів та звичаїв війни).

Як повідомляв Харків Times, у Великдень, 16 квітня, російські окупанти обстрілювали прикордонні та прифронтові міста та села Харківського, Куп’янського, Чугуївського та Ізюмського районів області.