Від російського обстрілу на Харківщині згоріли 10 га трави. Самі мешканці області спалили 44 га

Ілюсстративне фото: ДСНС

Вчора, 11 квітня, в Ізюмському районі Харківської області, біля села Шебелінка від російського обстрілу сталася пожежа на відкритій території. Вигоріло 10 гектарів сухої трави. Її гасили п’ятеро бійців ДСНС. А від необережного поводження з вогнем та самостійного забороненого випалювання в області за минулу добу сталося 30 пожеж та вигоріли 44 гектари сухої рослинності. Отака вже звикла статистика.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні ДСНС області.

Піротехнічні підрозділи рятівників за добу вилучили та знешкодили 161 вибухонебезпечний предмет.

«Проведено обстеження біля 13,8 га території в Харківському, Ізюмському, Куп’янському, Богодухівському та Чугуївському районах області, а також 18,3 км ліній електропередачі. Саперами виявлено та знешкоджено 161 одиниця ворожих мін, вибухівок та боєприпасів. До робіт залучалися 27 піротехнічних розрахунків ДСНС у складі 136 саперів та 52 одиниць техніки», – йдеться у повідомленні.

Попри сумлінну працю піротехніків, за минулу добу поблизу сіл Сподобівка та Кравцівка Шевченківської громади на російській міні підірвався трактор під час весняно-польових робіт. 32-річний тракторист із контузією потрапив до лікарні.

Також у селі Рубіжне Чугуївського району 48-річний чоловік у власному подвір’ї отримав осколкові поранення, наступивши на міну-пелюстку.

Як повідомляють у Харківській обласній військовій адміністрації, минулої доби росіяни обстрілювали прикордонні та прифронтові населені пункти  Харківського, Чугуївського, Ізюмського та Куп’янського районів області. Обстрілами зруйновані будинки у Вовчанську, поранена 62-річна жінка у Кондрашівці Куп’янського району, а пожежа в Ізюмському районі сталася внаслідок падіння ворожого БПЛА.

Як повідомляв Харків Times, вчора, 11 квітня, Сили оборони України знищили ворожий безпілотник у Харківській області.