Годував ворога, грабував своїх – колаборанту з Чугуївщини загрожує до 10 років ув’язнення

Фото: Нацполіція у Харківській області

Слідчі повідомили про підозру у колабораціонізмі 60-річному мешканцю села Миколаївка Чугуївського району Харківської області. Під час окупації села він добровільно прихистив ворогів та годував їх, за що отримав їх лояльність. Користуючись цим колаборант обкрадав односельців.

Про це Харків Times повідомили в Нацполіцї області.

Поліцейські встановили, що поплічник ворога виносив майно з будинків, власники яких виїхали на вільну від російських загарбників територію України.

Підтримуючи дружні стосунки з рашистами він отримав, від них право безперешкодно переміщуватись по території окупованого села, користуватися чужою сільськогосподарською технікою, інструментами та іншими викраденими речами.

Після звільнення села 60-річний чоловік приніс додому з покинутих окупантами позицій російські боєприпаси та військову форму. У лютому під час проведення обшуку слідчі виявили у колаборанта три реактивні протитанкові гранати, гранатомет, артилерійський порох та понад 700 набоїв, військову форму, два бронежилети, три каски та інші речі зразка армії рф.

5 квітня чоловіку повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років та можливістю конфіскації майна.

Як повідомляв Харків Times у Чугуївському районі затримали годувальника окупантів.