У Харківській області ЗСУ знищили два ворожих дрони

Фото: armyinform.com.ua

У ніч на 10 квітня Сили оборони України знищили два ворожих дрони у Харківській області. У ППО вважають, що ліквідували розвідувальний та бойовий БПЛА окупантів.

Про це Харків Times довідався з повідомлення Повітряного командування “Схід”.

“Вночі нашою ППО в Харківській області знищено 2 ворожих БПЛА, ймовірно Shahed 136 та Гранат-4.”, – йдеться в повідомленні.

Довідково:

Shahed 136 – дрон-«камікадзе» іранського виробництва. Призначений для ураження стаціонарних наземних об’єктів шляхом контактного підриву бойової частини дрона. Здатний долати до 1500 км відстані зі швидкістю 180 км/год. Загальна маса Shahed 136 складає 200 кг, маса осколочно-фугасної бойової частини – 40 кг.  Закуплені для російської армії БпЛА Shahed 136 отримали найменування «Герань-2».

Дрони «Гранат», разом з такими БПЛА як «Орлан», «Элерон» та «Тахион», складають основу безпілотного парку сухопутних військ рф. Зазвичай, вони входять до складу російського комплексу «Наводчик-2», який застосовують для виконання розвідувальних та спеціальних завдань, зокрема, виявлення та передачі координат цілей для артилерійських підрозділів.

Як повідомляв Харків Times, з десяти ударних безпілотників «Shahed-136/131», випущених росіянами по Україні ввечері 30 березня сили ППО знищили дев’ять.