СБУ встановила трьох окупантів, які рік тому зґвалтували мешканку Харківщини

Иллюстративное фото

Співробітники Служби безпеки України встановили особи трьох російських загарбників, які навесні 2022 року вчинили групове зґвалтування молодої жінки під час окупації частини Харківської області. Внаслідок сексуального насильства мирна мешканка отримала травми.

Про це Харків Times повідомив речник Управління СБУ області Владислав Абдула.

За даними спецслужби, рашисти увірвалися на територію домоволодіння, де дівчина проживала разом із сім’єю.

“Погрожуючи розстрілом родини, вони змусили її поїхати разом з ними. При цьому рашисти зав’язали очі потерпілій, щоб вона не могла впізнати місцевість.
Користуючись тим, що жінка не могла чинити опір – усі вони по черзі зґвалтували її.”, – повідомив Владислав Абдула.

Судово-медична експертиза підтвердила, що внаслідок сексуального насильства дівчина отримала травми.

За інформацією прокуратури області, російські покидьки силоміць посадили дівчину до БТР та повезли до одного з будинків, а по дорозі розпочали її оголювати.

У будинку вони по черзі по черзі ґвалтували дівчину. При цьому командир сказав своїм підлеглим, що він буде робити це першим.

Гвалтівниками виявилися військовослужбовці 99-го артилерійського полку зс рф. Це 43-річний полковник, командир 99-ого самохідного артилерійського полку 3-ої мотострілецької дивізії 20-ої загальновійськової армії ЗВО ЗС РФ та двоє його підлеглих: 20-річний рядовий, який був водієм, та 24-річний молодший сержант, командир відділення командно-бойової машини.

Слідчі повідомили їм про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України (за фактом порушення законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб).

Проводяться комплексні заходи для встановлення місця перебування фігурантів та притягнення їх до відповідальності.

Як повідомляв  Харків Times, потерпілі опізнали трьох окупантів, які мародерили в Ізюмі.