У Харкові шукають нелюдів, які розіп’яли собаку

Ілюстративне фото

У Харкові невідомі прив’язали безпритульного собаку дротами до дошки. Поліція відкрила кримінальну справу за фактом жорстокого поводження з тваринами.

Про це Харків Times повідомили у Нацполіції області.

Повідомляється, що подія трапилась у Київському районі міста Харкова.

Про жорстоке поводження з собакою правоохоронці дізналися 30 березня під час моніторингу соціальних мереж. Тварина, на щастя, жива. Песика прихистила волонтерка.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група. Поліцейські провели огляд місця події та вилучили речові докази.

Слідчим Харківського РУП № 1 відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами) КК України.

За інформацією соцмереж, прив’язаного дротами до труби собаку знайшли 29 березня у підвалі будинку, по вулиці Метробудівників 40 (Північна Салтівка).

“У вигляді розп’яття. Провід навколо лап і голови. Випадково. Ледве чутний стогін привернув увагу. Думали, здалося. Не здалося!!!” – повідомили у мініпритулку “Котофеечка”.

Небайдужі люди врятували нещасну тварину.

“Собакена звільнили. Він дуже схуд. Жадібно пив і їв. Скільки часу там провів, залишається здогадуватися. Швидко відвезли до клініки. У хлопчика припухла лапа й трохи здерта шкіра від проводу. Решта все в нормі. Йому пощастило. Песель дуже доброзичливий і довірливий, на своє лихо”, – написали на сторінці притулку.

Зараз псу, що дивом врятувався, шукають будинок. Звертатися можна за телефоном: (067) 298 95 74 (Галина).

Як повідомляв Харків Times38-річна мешканка міста Дергачі Харківського району пообіцяла своєму знайомому, військовослужбовцю ЗСУ подбати про його собаку. Жінка взяла гроші у воїна, але песика прогнала. Зараз негідниця спілкується зі слідчими, які повідомили їй про підозру у шахрайстві.