Громаді Харкова повернуть земельну ділянку вартістю майже 400 млн грн

Фото: Харківська обласна прокуратура

Харківській міській територіальній громаді буде повернуто розташовану в Індустріальному районі міста земельну ділянку площею 6,5 га і вартістю 390 млн грн. Таке рішення виніс Господарський суд Харківської області.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

З позовом до суду звернулася Немишлянська окружна прокуратура м. Харкова. Правоохоронці встановили, що ділянку площею 6,5 гав Індустральному районі міста передано в оренду Товариству з обмеженою відповідальністю. Договір оренди між приватним підприємством та Харківської міською радою було укладено у 2021 році. На цій ділянці орендар планував провести реконструкцію нежитлової будівлі і побудувати реабілітаційно-профілактичний комплекс.

“Процедура передачі земельної ділянки в оренду відбувалась без проведення земельних торгів, що є порушенням вимог статей 124, 134 Земельного кодексу України та статті 16 Закону України «Про оренду землі».”, – розповіли в прокуратурі.

Порушення вимог законодавства стали підставою для направлення окружною прокуратурою відповідного позову до Господарського суду Харківської області. Суд задовольнив позовну заяву прокуратури – визнав незаконним і скасував рішення Харківської міськради та визнав недійсним договір оренди земельної ділянки вартістю понад 390 млн грн.

Наразі триває час строк на апеляційне оскарження.

Як повідомляв Харків Timesдепутата Харківської міськради підозрюють у захопленні 9 000 кв. м землі.

Фото: Харківська обласна прокуратура