Група Нафтогаз заявила про інтеграцію до своєї структури «Харківміськгазу»

Фото: nazk.gov.ua

Група Нафтогаз заявила про інтеграцію до своєї структури АТ «Харківміськгаз».

Про це Харків Times дізнався із повідомлення ТОВ «Газорозподільні мережі України».

«Для того, щоб забезпечити захист жителів Харкова та Кривого Рогу, Група Нафтогаз інтегрує до своєї структури АТ «Харківміськгаз» та АТ «Криворіжгаз» з подальшим закріпленням напрямку розподілу газу за контрольованою на 100% державним НАК «Нафтогаз України» і спеціально створеною для цього ТОВ «Газорозподільні мережі» (ГАЗМЕРЕЖІ). Інтеграція відбувається у плановому режимі та з дотриманням  усіх вимог законодавства», – йдеться у тексті документа.

Уряд передав в управління Групі Нафтогаз підприємства, на які накладено арешт у кримінальних провадженнях, зокрема пакети акцій АТ «Харківміськгаз», розпорядженням Кабінету Міністрів від 28 травня 2022 р. № 429-р «Деякі питання управління активами, на які накладено арешт у кримінальному провадженні, у виняткових випадках».

«Стратегічною метою цього рішення було запобігання ризику виникнення надзвичайної ситуації в енергетичній сфері», – стверджується у заяві.

Чорноморнафтогазом, який входить у Групу Нафтогаз, з дотриманням вимог законодавства було ухвалено рішення щодо вищезазначених облгазів, що були підконтрольні РГК. Вони стосуються корпоративних питань, у тому числі зміни менеджменту.

ТОВ «Газорозподільні мережі України» було створено у вересні 2022р. рішенням Дочірньої Компанії «Газ України» НАК «Нафтогаз України» з метою упорядкування та гармонізації газорозподільної системи України під єдиним брендом «ГАЗМЕРЕЖІ». Згідно Постанови КМУ №1335 від 25 листопада 2022 року «Про врегулювання питання використання газорозподільних систем або їх складових» ТОВ  «Газорозподільні мережі України» передано в експлуатацію державні газорозподільні мережі.

Як повідомляв Харків Times, компанія «Харківміськгаз» заявила про її рейдерське захоплення Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України».

У 2019 році Антимонопольний комітет України (АМКУ) розпочав справу про порушення економічної конкуренції проти 18 газорозподільчих підприємств, зокрема “Харківміськгаз” та “Харківгаз”. Ці компанії входять до групи Дмитра Фірташа.