Харків’янка виборола “бронзу” на чемпіонаті Європи з легкої атлетики

Фото: sport.ua

Харківська легкоатлетка Катерина Табашник виборола бронзову нагороду на чемпіонаті Європи з легкої атлетики у приміщенні, який відбувся у Стамбулі.

Про це Харків Times довідався з повідомлення Sport.ua.

Україна була представлена у цьому фіналі одразу трьома атлетками: Юлія Левченко, Ярослава Магучіх і Катерина Табашник. Тільки Україна мала більше однієї представниці у фіналі.

Спортсменка з Дніпра Магучіх довела свій високий клас і прогнозовано захистила звання чемпіонки Європи у приміщенні. Результат Ярослави – 1.98 м. Другою стала спортсменка із Нідерландів Бріт Верман (1.96 м), повторивши національний рекорд.

Харків’янка Табашник із першої спроби взяла висоту 1.94 м, що дозволило їй здобути бронзову нагороду. Це перша медаль Катерини на континентальній першості.

Юлія Левченко з Бахмуту також взяла висоту 1.94 м, але лише з третьої спроби. Саме це й не дозволило їй боротися за медалі.

Як повідомляв Харків Times, у січні 2023 року харківська легкоатлетка Катерина Табашник стала найкращою у стрибках у висоту на міжнародному турнірі Míting Internacional de Catalunya Pista Coberta, що відбувся в місті Сабадель (Іспанія).

Внаслідок ракетного удару по Слобідському району м. Харкова, який російські окупанти нанесли рано-вранці 18 серпня, загинула мати відомої легкоатлетки Катерини Табашник.