Здала ворогам воїна АТО – слідчі відкрили справу на зрадницю з Ізюма

Фото: ukrinform.ua

Слідчі відкрили кримінальне провадження відносно 61-річної прихильниці «руського миру» з міста Ізюм Харківської області. Під час окупації міста жінка постійно висловлювалась на підтримку дій рф та звинувачувала ЗСУ в обстрілах.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Окрім цього жінка надавала окупантам для проживання пусті домоволодіння місцевих мешканців та передала інформацію щодо місця проживання колишнього учасника АТО.

“На вказівку ворожих представників вона також поширювала інформацію, що новонароджених у місті тепер записують як «житель города Изюм Белгородской области».”, – розповіли в прокуратурі.

Впевнена, що “росія тут навсегда”, колаборантка за завданням окупаційної влади, розповсюджувала серед ізюмчан проросійські газети «Красная звезда» та «Харьков Z».

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 61-річній жінці за фактом колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Як повідомляв Харків Times,у Харкові судитимуть директора приватного сільськогосподарського підприємства з Куп’янська, який під час окупації проводив “націоналізацію” сільгосптехніки на користь РФ та вивіз до росії понад 10 тисяч тон соняшника.