Правоохоронці затримали злодія, який на Північній Салтівці вкрав генератор і здав його у ломбард

Правоохоронці затримали злодія, який вкрав бензиновий генератор з території центрального теплового пункту на Північній Салтівці. Викрадену техніку він здав в один з ломбардів Харкова.

Про це Харків Times повідомили у Харківській міській раді.

Повідомляється, що агрегат встановили працівники КП “Харківські теплові мережі” на своєму об’єкті, який слугував пунктом обігріву. Генератор планували використовувати у якості джерела автономного електропостачання для пункту обігріву на випадок блекауту.

Встановлено, що техніку поцупив неодноразово засуджений за скоєння майнових злочинів уродженець Донецької області 1990 р. н.

“Під час слідчих дій було встановлено, що підозрюваний одразу здав генератор вартістю майже 25 тис. грн в один із ломбардів Харкова. Зараз громадянин затриманий у рамках кримінального провадження за ч.4 ст.185 КК України (крадіжка)”, – йдеться в повідомленні.

За такий злочин передбачене покарання у вигляді позбавлення на строк від п’яти до восьми років. Суд обрав крадію запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

З метою відшкодування збитків підприємству ведеться підготовка та подання цивільного позову у кримінальному провадженні.

Як повідомляв Харків Times, поліцейські затримали харків’янина, який вкрав квадрокоптер з магазину на Центральному ринку.