Звинувачував ЗСУ в обстрілах – у Харкові судитимуть прихильника “руського миру”

Фото: ТСН
Фото: ТСН

У Харкові за колабораціонізм судитимуть 28-річного місцевого мешканця, який під час перевірки документів на блокпості проголошував прокремлівську маячню на кшталт того, що саме ЗСУ обстрілюють місто.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства, чоловіка, який їхав на автомобілі по Харкову, було зупинено на одному з блокпостів в листопаді минулого року.

“Під час перевірки документів харків’янин поводив себе зухвало. Він публічно заперечував збройну агресію рф проти України та називав її «спеціальною військовою операцією». Шанувальник «руського миру» стверджував, що за обстріли житлових кварталів та вбивства мирних мешканців Харкова відповідальні ЗСУ, начебто вони роблять це, щоб «створити відповідну картинку для Заходу та отримати додаткові гроші».”, – розповіли в прокуратурі.

Тепер чоловік матиме змогу розказати про свої погляди в суді. Його судитимуть за ч. 1 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Як повідомляв Харків Times, суд призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна 37-річному харків’янину, який “зливав” окупантам вогневі позиції ЗСУ та коригував артобстріли рашистів по об’єктам промисловості Харкова.