У Харкові судитимуть “очільника” окупаційної ППС Вовчанська

У Харкові заочно судитимуть за держзраду колишнього поліцейського, який під час окупації Вовчанська добровільно перейшов на бік ворогів і працював у створеному ними каральному органі.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

“У квітні минулого року він став «начальником» так званого «відділу поліції». Аби представити очільника, окупанти навіть провели збори. Присутнім вони повідомили, що «керівник» виконуватиме посередницькі функції між поліцейськими та представниками рф”, – розповіли в прокуратурі.

Під час цих зборів зрадник запевнив своїх російських кураторів, що у разі виникнення питань він буде до них звертатися за порадами.

Наприкінці травня окупанти перепризначили його на посаду «в. о. начальника патрульно-постової служби» в «Волчанском районном отделе внутренних дел управления МВД ВГА Харьковской области».

Зрадник проводив інструктаж особового складу для здійснення служби на блокпостах, чергував у складі слідчо-оперативних груп, здійснював прийом громадян, забезпечував охорону громадського порядку під час проведення окупантами масових заходів.

Під час звільнення Вовчанська він втік до росії, повідомили у Держбюро розслідувань.

Колишнього поліцейського звинувачують у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Експравоохоронця судитимуть заочно у Ленінському районному суді м. Харкова.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові за держзраду судитимуть «начальника дільничних інспекторів» окупаційної поліції Вовчанська”.