Чиновницю, яка видавала російські паспорти у Вовчанську, підозрюють у держзраді

Ілюстративне фото

Слідчі заочно повідомлили про підозру у держзраді 32-річній мешканці міста Вовчанськ, яка під час окупації налагодила роботу по отриманню місцевими російського громадянства. Під її керівництвом рашистські паспорти отримували навіть 14-річні підлітки.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

До початку широкомасштабної війни підозрювана працювала головним спеціалістом Вовчанського районного сектору ГУ ДМС України в Харківській області. Після окупації Вовчанська жінка добровільно перейшла на бік ворога. Наприкінці травня минулого року вона обійняла посаду «в. о. начальника міграційної служби» в окупованому м. Вовчанськ, а через декілька тижнів стала «начальником».

“Псевдопосадовиця здійснювала прийом документів для оформлення громадянства рф, серед яких і згода неповнолітніх осіб у віці від 14 до 18 років.”, – розповіли в прокуратурі.

Крім того, зрадниця займалась й іншими питаннями, пов’язаними з отриманням російського громадянства. Насамперед, керувала роботою підлеглих працівників щодо перекладу документів на російську мову, розгляду звернень, пов’язаних з отриманням російського громадянства за скороченою процедурою.

На початку вересня 2022 року зрадниця разом з окупантами втекла до росії.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури їй заочно повідомили про підозру за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна.

Як повідомляв Харків Times, жінці, що закликлала мешканців смт Шевченкове отримувати російські паспорти, загрожує до трьох років за гратами.