Енергетики в Харкові застосували упереджувальні знеструмлення для збереження електромереж

Ілюстративне фото: aseu.org.ua

«Харківобленерго» застосовує «упереджувальні знеструмлення для мінімізації наслідків можливої ракетної атаки».

Про це Харків Times повідомили у «Харківобленерго».

Схоже, з цієї ж причини у Харківському метрополітені збільшені інтервали між поїздами на всіх трьох лініях.

Через знеструмлення на «Укрзалізниці» ряд потягів затримуються на п’ять і більше хвилин, а ще три поїзди – на понад півгодини.

«Пересаджуємо пасажирів рейсу №712/711 Київ — Краматорськ до спальних вагонів під резервним тепловозом, Інтерсіті+ №722 в напрямку Харкова доїде також під теплотягою. Зворотні відправлення з Краматорська та Харкова відповідно очікуються із затримкою, про яку повідомлятимемо додатково», – повідомляють залізничники.

Ситуація на всіх вокзалах країни наразі контрольована, є резервне енергопостачання. Посадка та висадка в містах, де оголошено повітряну тривогу, продовжується підземними переходами.

Згідно із повідомленнями соцмереж та ЗМІ, у ці хвилини росіяни удалися до масованої атаки України балістичними ракетами. Вже друга хвиля ракет, випущених з районів Каспійського та Чорного морів, досягла повітряного простору нашої країни.

Як повідомляє Міністерство оборони України, з шести «калібрів», запущених з російського фрегата у Чорному морі, п’ять вже знищені нашими доблесними Повітряними Силами.

Як повідомляв Харків Times, після нічної ракетної атаки російських загарбників на Харків сьогодні, 10 лютого станом на 08:00 без тепла залишаються близько тисячі житлових будинків.

У ніч на сьогодні, 10 лютого, близько 04:00 російські загарбники вдарили ракетами С-300 з бєлгородської області рф по критичній інфраструктурі Харкова.