Організатору футбольного турніру в окупованому Куп’янську загрожує до 12 років ув’язнення

Фото: прокуратура Харківської області

Тривале ув’язнення загрожує 65-річному мешканцю Куп’янська, який під час окупації міста організовував спортивне дозвілля для рашистів. Чоловіка судитимуть за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За оперативною інформацією, обвинувачений добровільно почав співпрацювати з ворогами відразу після захоплення міста. Спочатку він модерував проведення масових спортивних та культурних заходів пропагандистського спрямування для нової «влади».

Потім він обійняв посаду в.о директора стадіону і з квітня активізував роботу з окупантами.

“Так, у липні колаборант організував турнір по футболу, присвячений Дню Військово-морського флоту рф, на якому був присутній «глава» так званої «ВГА Харьковской области».”, – розповіли у прокуратурі.

Під час звільнення Куп’янська зрадник не втік з окупантами. 20 грудня його затримали. За рішенням суду затриманий перебуває під вартою. Його судитимуть за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі строком від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв Харків Times, співробітники СБУ за підозрою у колабораціонізмі затримали мешканку м. Куп’янськ Харківської області, яка під час тимчасової окупації міста впроваджувала у місцевому коледжі російську програму.

Фото: прокуратура Харківської області