На Водохреща на Харківщині облаштують 36 рятувальних постів

Фото: city.kharkov.ua

На водоймах Харківської області завтра, 19 січня, на свято Водохреща, буде облаштовано 36 рятувальних постів.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні ДСНС області.

«В місцях проведення урочистого освячення води у Харківській області буде організовано 36 спеціальних рятувальних постів з чергуванням співробітників ДСНС», – зазначив начальник відділу техногенної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Харківській області Олександр Губарь.

За його словами, головну загрозу під час Водохрещення становить велике скупчення людей та масове купання у крижаній воді. Особливо зараз – за умов нестійкої погоди та відсутності морозів, через що крига втрачає міцність.

Крім того, неабияку загрозу зараз, у воєнний час, становить мінна небезпека наших водойм. Рятівники радять бути вкрай обережними!

«Головне управління ДСНС України у Харківській області нагадує: нехтування правилами поведінки на річках, озерах та інших водних об’єктах у зимовий час, може призвести до трагедії», – підкреслив Губарь.

Цього року Харківська міськрада не публікує графіків освячення води священиками різних конфесій, а рекомендує «дізнаватися інформацію у найближчому храмі».

Як повідомляв Харків Times, минулого року в день Хрещення Господнього священослужителі, які здебільшого відносилися до московського патріархату, освячували воду на кількох джерелах міста. Того року міськрада публікувала графік освячення води, згідно з яким освячення води Православною Церквою України відбувалося у двох місцях, а освячення води московськими попами – у восьми.