Харків після блекауту знов зі світлом та водою

Фото: Сергій Бобок/Харків Times

У різних районах Харкова Харкові, знеструмленому 14 січня через чергову ракетну атаку окупантів, блекаут тривав від двох до 14 годин. Станом на 8:30 15 січня у місті було відновлено електропостачання, за декілька годин почала стаібльно працювати водопроводна інфрастурктура.

Про це Харків Times відомо з власного досвіду та з інформації з офіційних джерел.

У вечірньому зверненні до українців Президент Володимир Зеленський повідомив, що 14 січня мішенями російських ракет стали суто цивільні об’єкти.

«Є влучання і в обʼєкти енергетичної інфраструктури. У звʼязку з цим найскладніша ситуація на Харківщині та в Київській області.», – повідомив голова держави.

Внаслідок 12 ракетної атаки окупантів було об’єкти генерації та електричні мережі у шести областях України. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

У Харкові блекаут стався приблизно о 15:40. Через знеструмлення міста зупинився міський електротранспорт, у кранах зникла вода, у багатоповерхових будинках – опалення.

Енергетики та комунальники розпочнуть аварійно відновлювальні роботу відразу після відбою повітряної тривоги, пообіцяв очільник міста Ігор Терехов, в якого14 січня був день народження. І вже за дві години після знеструмлення Харкова у соцмережах стали повідомляти, що у місті подекуди з’являється світло.

Енергетики працювали всю ніч, щоб повернути харків’янам світло, повідомила речниця АТ «Харківобленерго» Марина Шевченко.

«Основна частина споживачів Харкова та області була заживлена до часу ночі (відновлення споживання розпочалося ще з вечора) Зі світлом майже всі, є точкові відключення, які усунемо найближчим часом, їх небагато зовсім», – розповіла Марина Шевченко.

За інформацією голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, станом на 8:30 заживлено 100% споживачів Харкова та області, які були відключені внаслідок обстрілів.
В місті знов працює метро та наземний електротранспорт.

Після відновлення стабільної подачі електроенергії всі водопровідні насосні станції працюють у заданому режимі, повідомили у КП «Харківводоканал».

«Станом на 10:00 водопостачання абонентів відбувається безперебійно», – розповіли на підприємстві.

Як повідомляв Харків Times14 січня, приблизно о 7:40 у Харкові було чутно щонайменше чотири потужних вибухи. Зафіксовано 2 «прильоти» російських ракет С-300 в Індустріальному районі міста.