У Куп’янському районі через ворожі обстріли загинули двоє людей, ще троє – поранені

13 січня окупанти обстрілювали мирне населення прикордонних міст і сіл Куп’янського, Чугуївського та Харківського районів області. Найбільше від ворожих обстрілів потерпає Куп’янщина – тут протягом минулої доби російські снаряди вбили двох жінок і поранили трьох мирних мешканців.

Про це Харків Times довідався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

За його словами, під вогнем ворога перебували Куп’янськ, Вовчанськ, Дворічна, Гряниківка, Стрілеча, Огірцеве та інші населені пункти.

Внаслідок обстрілу з РСЗВ смт Дворічна Куп’янського району загинули дві жінки. Ще одна отримала поранення та була госпіталізована в стані середньої тяжкості. Уламками рашистських снарядів також було пошкоджені приватні будинки.

“Крім того у Куп’янському районі через обстріли поранення зазнали 29-річний чоловік та жінка 49 років. Їхній стан медики оцінюють як середньої тяжкості.”, – розповів Олег Синєгубов.

На місцях обстрілів працювали слідчо-оперативні групи територіальних підрозділів поліції, експерти та вибухотехніки. Правоохоронці задокументували наслідки обстрілів та вилучили речові докази, розповіли в Нацполіції області. За фактами порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 1, 2 ст. 438 КК України.

В області тривають роботи з розмінування. За добу піротехніки ДСНС знешкодили 75 вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляв Харків Timesвнаслідок обстрілу смт Дворічна, який російські окупанти здійснили 13 січня, загинули дві жінки, ще одну з пораненнями госпіталізували. Улами російського снаряду також вбили собаку. Слідчі попередньо встановили, що рашисти вдарили по мирному селищу з РСЗВ “Град”.