До Харкова прибула голова МЗС Німеччини Анналена Бербок

Фото: tagesspiegel.de

10 січня міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок прибула до розташованого неподалік лінії фронту Харкова.

Про це Харків Times довідався з повідомлення народного депутата України Олексія Гончаренка.

“Анна Бербок у Харкові! Голова МЗС Німеччини прибула до Харкова. Дуже гарний знак!”, – написав нардеп у своєму Telegram-каналі.

Олексій Гончаренко також повідомив, що у Харкові Анналена Бербок заявила про нові поставки зброї Києву та іншу підтримку України.

У поїздці пані міністерку супроводжує її український колега Дмитро Кулеба та посол України у Німеччині Олексій Макєєв.

“Місто Харків є “символом абсолютного божевілля російської агресивної війни в Україні” і “неймовірної волі до витримки і мужності українців”, – цитує Анналену Бербок німецьке видання Deutsche Welle.

Бербок, яка представляє партію “Зелених”, сказала, що народ України має знати, “що він може розраховувати на нашу солідарність та підтримку”. Така допомога включає постачання генераторів, палива, ковдр та зброї, «які потрібні Україні, щоб звільнити співгромадян, які все ще страждають від терору російської окупації», цитує політика видання Tagesspiegel.

Відзначається, що поїздка Анналени Бербок на сіхд України не анонсувалася. Бербок стала першим високопоставленим політиком Заходу, який з початку широкомасштабної війни рф проти України здійснив візит до Харкова, розташованого лише за 40 кілометрів від кордону з росією.

Як повідомляв Харків Times, СБУ анонсувала на 9-10 січня проведення на території одного з районів міста Харкова антитерористичних контрдиверсійних заходів.