Завершуються аварійні роботи у зруйнованій російськими ракетами Харківській обладміністрації – Синєгубов

Фото: kharkivoda.gov.ua

Більше десяти місяців знадобилося на проведення аварійних робіти в будівлі Харківської обласної військової адміністрації, в яку 1 березня поцілила російська ракета. Станом на кінець грудня роботи – на завершальному етапі.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської обласної військової адміністрації з посиланням заяву на очільника ХОВА Олега Синєгубова під час прес-конференцїї 27 грудня, присвяченій результатам року на посаді.

Олег Синєгубов розповів, що у будівлі ХОВА вже облаштували покрівлю та закрили віконні рами, підсилили аварійні несучі конструкцій. Ці роботи мають перешкодити подальшому руйнуванню.

«З початку повномасштабного російського вторгнення в будівлі ОВА цілодобово функціонував Оперативний штаб. Потім окупанти нанесли загалом 13 ракетних ударів в будівлю та навколишню територію», – зазначив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Під час ракетного удару по будівлі обладміністрації 1 березня під завалами загинули 29 людей – це волонтери та добровольці, що брали активну участь у обороні обласного центру від окупаційних військ. Будівля Харківської обласної військової адміністрації зазнала потужних руйнацій: знищено дах, перекриття, пошкоджено несучі стіни.

Як повідомляв Харків Times1 березня російські окупанти обстріляли центр Харкова. Внаслідок ворожого обстрілу була частково зруйнована будівля Харківської облдержадміністрації та прилеглі будівлі.

За інформацією радника министра внутрішніх справ Антона Геращенко, по площі Свободи було завдано удару крилатою ракетою класу «Калібр».

Правоохоронці розпочали розпочато досудове розслідування щодо влучання снаряду біля будівлі Харківської ОДА за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).