На Харківщині рашисти обстріляли лікарню. Поранений фельдшер (фото)

Фото: Нацполіція Харківської області

Протягом минулої доби рашистські загарбники продовжували обстріли населених пунктів Харківської області, розташованих поблизу кордону та лінії фронту. Найбільше від обстрілів потерпає багатостраждальний Куп’янський район.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення у Telegram голови ХОВА Олега Синєгубова.

«Вчора внаслідок обстрілу смт Ківшарівка Куп’янського району осколкове поранення під час чергування отримав 31-річний фельдшер. Він госпіталізований, медики оцінюють його стан як легкий», – повідомив Синєгубов.

Також протягом доби ворог обстрілював Дворічну та Новомлинськ на Куп’янщині, райони населених пунктів Вовчанськ Чугуївського району, Стрілеча та Глибоке Харківського району та інші.

На деокупованих територіях області триває розмінування. За добу піротехніки ДСНС знешкодили 218 вибухонебезпечних предметів.

«Наші захисники на лінії зіткнення надійно тримають свої позиції та продовжують давати відсіч окупантам. Віримо в ЗСУ та працюємо на Перемогу!» – написав голова ХОВА.

Як повідомили Харків Times у прес-службі Нацполіції області, протягом минулої доби ворог застосовував проти мирного населення міномети та ствольну артилерію.

У Вовчанську під час обстрілу снаряд розірвався поблизу житлового будинку, ударна хвиля вибила вікна та пошкодила гараж. Через мінометні обстріли села Вовчанські Хутори зазнали пошкоджень приватні будинки, господарчі споруди, автівки та сільгосптехніка.

Стосовно чергових воєнних злочинів рашистів відкриті кримінальні провадження за статтею 438 КК (порушення законів та звичаїв війни).

Як повідомляв Харків Times, 18 грудня у Харкові повністю відновлено роботу системи теплопопостачання, зупинену 16 грудня через блекаут, спричинений масованою російською ракетною атакою. Опалення у місті запустили уп’яте від початку сезону.