СБУ повідомила про підозру шести російським генералам

Фото часів Другої світової війни

Служба безпеки України в результаті слідчих дій встановила особи шістьох представників вищого командування західного військового округу зс рф, які брали участь у плануванні, підготовці та веденні бойових дій проти Сил оборони України на східному фронті.

Про це Харків Times повідомили в СБУ.

«На початку повномасштабного вторгнення вони віддавали накази російським військам на «прорив» державного кордону України і штурму населених пунктів Харківської області. Крім цього, високопосадовці країни-агресора сприяли створенню окупаційних адміністрацій рф під час тимчасового захоплення частини регіону», – йдеться у повідомленні.

На підставі одержаної доказової бази повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни) Кримінального кодексу України:

▪️ заступнику командуючого Західним військовим округом зс рф генерал-майору Трубієнку Т.М.;

▪️ командуючому 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу зс рф генерал-лейтенанту Іванаєву А.С.;

▪️ начальнику штабу 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу зс рф генерал-майору П’ятаєву А.Ю.;

▪️ командуючому 1-ї танкової армії Західного військового округу генерал-майору Терещенку М.А.;

▪️ командиру 3-ї мотострілецької Вісленської Червонопрапорної, орденів Суворова і Кутузова дивізії 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу зс рф генерал-майору Авдєєву О.В.;

▪️ командиру 144-ї гвардійської мотострілецької Єльнінської Червонопрапорної ордена Суворова дивізії 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу генерал-майору Слєпцову В.В.

Служба безпеки проводить подальші комплексні заходи щодо притягнення окупантів до відповідальності за злочини проти України.

Викриття осіб командного складу загарбників проводили співробітники Головного слідчого управління СБУ спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Фото: СБУ

Як повідомляв Харків Times, одіозний 18-річний проросійський активіст з Куп’янська Харківської області ілля гаманін, який після деокупації міста втік із загарбниками та пішов воювати проти України, за законом справедливості загинув під Бахмутом.