У Куп’янську через ракетний удар окупантів загинула жінка та згоріла СТО

5 грудня близько четвертої години ранку російські окупанти вдарили ракетами С-300 по цивільній інфраструктурі міста Куп’янська. Під ворожий вогонь потрапили житлові будинки та СТО, де виникла масштабна пожежа

Про це Харків Times довідався з повідомлення голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

“За попередніми даними, внаслідок ударів окупантів по Куп‘янську загинула жінка, (пізніше у поліції підтвердили інформацію про загибель місцевої мешканки – прим. ред). Внаслідок обстрілу виникла пожежа на СТО, горів автомобіль. Пошкоджені покрівлі приватних будинків.”, – йдеться в повідомленні.

Внаслідок удару станцію техобслуговування повністю зруйновано, уточнили в ДСНС області.

“Влучанням одного з боєприпасів зруйновано станцію технічного обслуговування на площі 300 кв.м., загорілись залишки його конструктивних елементів та автомобіль на площі 10 кв.м. Також пошкоджені 2 поруч розташовані приватні домоволодіння”, – розповіли у ДСНС.

Пожежу на СТО рятувальники загасили о 5:18.

Місце події оглянула слідчо-оперативна група, опитала свідків та задокументувала всі обставини злочину росіян.

“Відомості про події внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1,2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді тюремного ув’язнення на строк від 10 до 15 років, або довічне позбавлення волі.”, – розповіли у поліції.

Протягом 4 грудня російські окупанти гатили з артилерії по містам та селам Харківського, Чугуївського та Ізюмського районах.

Мирні мешканці деокупованих районів Харківщини також страждають від ворожих мін – напередодні, 4 грудня, підірвалися 52-річний чоловік у Мерефі та 66-річний чоловік у селі Донецьке, що на Ізюмщині. Їх доставили до лікарень, медики оцінюють стан постраждалих як середньої важкості.

Як повідомляв Харків Times, протягом 3 грудня рашистські загарбники обстрілювали Харківську область артилерією та ракетами С-300. Внаслідок обстрілів пошкоджено приватні будинки, транспортну інфраструктуру.