В кілька разів збільшилася інтенсивність обстрілів у Куп‘янському районі – Синєгубов

Ілюстративне фото: media.dyvys.info

За останню добу російські загарбники в кілька разів збільшили інтенсивність обстрілів Куп’янського району Харківщини. Під обстріли потрапили також прикордонні Вовчанська та Липецька громади.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації із посиланням на її начальника Олега Синєгубова.

«Протягом доби росіяни постійно наносили артилерійські удари по населених пунктах прикордонних громад району. Виникали пожежі в будинках, господарчих спорудах, складах, є влучання по відкритих територіях», – розповів Синєгубов.

У Липецькій та Вовчанській громадах «горіли гаражі, пошкоджені фасади приватних будинків».

За даними Обласного центру екстреної медичної допомоги, на щастя, постраждалих від обстрілів за добу немає.

«Росіяни не припиняють обстрілювати позиції наших військових, але ЗСУ укріплюють оборонні рубежі та цілодобово захищають кордони. Віримо в Збройні Сили та нашу перемогу!», – стверджує очільник ХОВА.

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні ДСНС області, останньої доби російські обстріли спричинили на Харківщині чотири пожежі.

Близько 16:00 ворожі снаряди влучили у житлову зону селища Липці. Було пошкоджено фасади двох чотириповерхових житлових будинків, вибиті вікна, перебита мережа газопостачання, а також  сталась пожежа у трьох гаражах.

Рятувальники 33-го Державного пожежно-рятувального посту та 22-ї Державної пожежно-рятувальної частини ДСНС вже о 16:22 локалізували полум’я, а о 16:52 повністю ліквідували його.

Сумну естафету підхопило село Кіндрашівка Куп’янської громади – тут від влучання ворожого снаряду спалахнула приватна господарська будівля на площі 40 кв. метрів. Рятувальникам 44-ї Державної пожежно-рятувальної частини ДСНС знадобилося близько години для приборкання вогню.

О 22:53 у селі Вовчанські Хутори Вовчанської громади влучання російського снаряду підпалило лазню й викликало пожежу на площі 42 кв. метри. Для ліквідації вогню рятувальникам 47-ї ДПРЧ також знадобилось близько години.

І вже сьогодні вночі, 04:45, була обстріляна тракторна бригада у селі Безмятежне Шевченківської громади. Загорілась суха трава на площі 20 кв. метрів. З пожежею впорались місцеві до прибуття рятувальників.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 73 вибухонебезпечні предмети.

Мешканцям Куп’янська та Ізюма рятувальники доставили 20 тон питної  води.

Як повідомляв Харків Times, 28 листопада, російські загарбники обстріляли принаймні дев’ять населених пунктів у Харківській області.