У Харкові судитимуть лікарку, яка незаконно виписала понад 450 рецептів на метадон

У Харкові судитимуть 35-річну лікарку, яка систематично незаконно видавала рецепти на придбання наркотичного засобу – метадону.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувачена займалася незаконною діяльністю, перебуваючи на посаді лікаря-психіатра декількох медичних приватних підприємств.

“У ході досудового розслідування встановлено понад 450 епізодів незаконної видачі лікаркою рецептів на території Київського району м. Харкова. «Вартість» одного незаконного рецепта складала 300 грн.”, – розповіли в прокуратурі.

Судитимуть 35-річну харків’янку за фактом незаконної видачі рецепта на право придбання наркотичних засобів, вчиненого повторно (ч. 1 ст. 319, ч. 2 ст. 319 КК України). Максимальна санкція статей передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, на розгляд Московського районного суд м. Харкова направлено обвинувальний акт стосовно завідувача структурного підрозділу одного з приватних медичних центрів, якого підозрюють у торгівлі рецептами на спеціальні (наркотичні) лікарські засоби (ч. 1, 2 ст. 319 КК України).