На вулиці Алчевських на честь Григорія Сковороди створили мурал (фото)

Фото: Кафедра образотворчого мистецтва ХНПУ імені Г. С. Сковороди

На вулиці Алчевських у Харкові з’явився мурал, присвячений українському філософу Григорію Савичу Сковороді. Композицію створили викладач та студенти Харківського національного педагогічного університету, який носить ім’я видатного українця.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення кафедри образотворчого мистецтва університету.

«Наші студенти розписали мурал, присвячений 300-літтю від дня народження Григорія Сковороди. Вулиця Алчевських, яка веде до нашого університету, тепер починатиметься з наших розписів», – йдеться у повідомленні.

Художня композиція містить зображення філософа і його афоризми: “Любов виникає з любові, коли хочу, щоб мене любили, я сам перший люблю”, “Без ядра горіх ніщо, так само, як і людина без серця”.

У створенні муралу брали участь доцент кафедри Дмитрій Чаус, випускник-магістр Єгор Лободинський, студенти Михаїл Литвин, Денис Хомяков, Надія Сидорова.

Довідка:

Григорій Савич Сковорода – український філософ-містик, богослов, поет, педагог, можливо, і композитор літургійної музики. Мав значний вплив на сучасників і подальші покоління своїми байками, піснями, філософськими творами, а також способом життя, через що його називали Сократом. Взимку цього року ми відзначатимемо 300-річчя великого філософа, чиє ім’я знають і поважають в усьому світі.

Як повідомляв Харків Times, увечорі 6 травня пряме влучення снаряду в дах будівлі Національного музею всесвітньо відомого українського філософа Григорія Савича Сковороди викликало пожежу, яку гасили до ранку.

Для відновлення зруйнованого російською ракетою музею Сковороди створять благодійний фонд.