У поліції почали розслідування незаконного будівництва у Лісопарку

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного будівництва у Шевченківському районі Харкова.

Про це Харків Times повідомили у Нацполіції області.

Росзлідування розпочато на основі заяви, яка надійшла 31 жовтня до Харківського районного управління поліції № 3. В заяві йдеться, що в 2022 році “невстановлені посадові особи, зловживаючи службовим становищем, здійснили вирубку лісопаркової зони та розпочали будівництво”.

Викладені в заяві факти підтвердилися під час перевірки на місці події.

“Правоохоронці провели огляд ділянки та зафіксували факти порубки та будівництва. З місця події вилучили автокран, документи на нього та товарно-транспорту накладну.”, – розповіли в поліції.

Правоохоронці також опитали працівників, що знаходилися на будмайданчику. Слідство вирішує питання про накладення арешту на земельну ділянку і транспортний засіб.

Розслідування проводиться за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України. Санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 4 250 грн до 12 750 грн).

Інформація про незаконне будівництво приватного маєтку в харківському Лісопарку під час широкомасштабної війни неабияк обурило харків’ян. 31 жовтня мер міста Ігор Терехов відвідав це місце і також був дуже обурений тим, що коїться й тим, що тут були вирубані клени й дуби.

Як повідомляв Харків Times, Харківській міський голова Ігор Терехов заявив, будівництво у харківському Лісопарку здійснюється без жодних дозволів.