Розстріляли майже впритул – в Ізюмі поліція зафіксувала ще один злочин росіян (фото)

Фото: hk.npu.gov.ua

Поліція розслідує справу про розстріл трьох мирних мешканців в місті Ізюм Харківської області. Чоловіків, що їхали в мікроавтобусі Ford Transit, вбили російські окупанти.

Про це Харків Times повідомили в Нацполіції Харківської області.

За оперативною інформацією, цей злочин рашисти скоїли 7 березня.

“Колона військових рф 7 березня зайшла в Ізюм. Їм назустріч в автівці їхали троє чоловіків. Нелюди розстріляли авто з цивільними. Троє чоловіків – батько з сином та їх знайомий загинули”, – розповіли в поліції.

Внаслідок обстрілу Ford Transit загорівся. Розстріляне авто, за інформацією місцевих мешканців, декілька днів стояло на вулиці, потім окупанти відтягнули його танком і скинули з мосту. Близькі друзі змогли дістати рештки загиблих зі згорілого авто і поховати їх на кладовищі.

Наймолодшому з загиблих 24 лютого – у день повномасштабного вторгнення росії в Україну – виповнилося 20 років. Його батькові – 46, їх знайомому – 56.

Сьогодні, 31 жовтня, правоохоронці провели ексгумацію тіл. Далі ексгумовані тіла передадуть для проведення експертиз, в тому числі, генетичної. Експерти також спробують встановити причини смерті людей.

“На місці розстрілу автомобіля Ford Transit, на березі невеликої річки, куди впала автівка, а також на місці поховання працювали вибухотехніки, слідчо-оперативно група, криміналісти, експерти. Черговий злочин росіян ретельно задокументований”, – розповіли в поліції

Проводиться розслідування за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) КК України.

Як повідомляв Харків Times, з 16 по 23 вересня з місця масового поховань в Ізюмі було ексгумовано  447 тіл загиблих: 425 цивільних осіб, серед яких 5 дітей, та 22 військовослужбовці ЗСУ. У померлих виявили тілесні ушкодженя у виді мінно-вибухових травм, осколкових, вогнепальних та колото-різаних поранень. У декількох із загиблих були зв’язані руки, переломані кістки, у низки померлих — мотузка на шиї.