У Харкові завершують реконструкцію на вулиці Весніна (фото)

На вулиці Весніна у Харкові завершуються реконструкція – тут демонтували трамвайні колії, розширили дорожнє полотно, облаштувавши додаткові смуги руху для транспорту.

Про це Харків Times повідомили у Харківській міськраді.

Асфальтування нижнього шару дорожного покриття по вул. Весніна, на ділянці від вул. Пушкінської до вул. Алчевських, планують завершити протягом кількох днів.

За інформацією виконроба управління механізації будівельної компанії Сергія Ткаченка, за час проведення робіт вони розширили 500 м дорожнього полотна, щоб облаштувати додаткові смуги руху для транспорту. Згідно з проєктом, їх має бути шість – по три в обидві сторони. Крім того, на ділянці замінили всі інженерні та комунікаційні мережі.

За його словами, для харківських водіїв цей відрізок дороги стане доступним вже наступного тижня, завдяки чому у години пік там не буде заторів.

У планах шляховиків – облаштувати нові зупинки громадського транспорту та світлофорні об’єкти зі заниженими бортами для осіб з обмеженими можливостями, а також покласти у новому сезоні вдосконалене дорожнє покриття.

Як повідомляв Харків Times, влада Харкова запланувала реконструкцію вулиці Весніна ще в минулому році. За словами заступника Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євгена Водовозова, на вулиці Весніна буде організовано реверсивний рух трамваїв. Водовозов повідомляв, що планується розширення вулиці Весніна униз від вулиці Сумської. Відповідаючи на запитання журналістів про позицію активістів, які виступають проти демонтажу однієї колії на Весніна, Водовозов заявив, що це думка кількох людей.

Демонтаж трамвайних колій на вулиці Весніна розпочали 3 травня цього року. У Харківській міськраді підтвердили, що трамваїв на вулиці Весніна більше не буде.

“«Намаганнями» немитих мисливців за унітазами та ношеною жіночою білизною трамваїв у Харкові більше немає. Знищено підстанції, які забезпечували їхню роботу.”, – так прокоментував демонтаж колій директор Департаменту у справах інформації та зв’язків з громадськістю Юрій Сідоренко.