Пожежі в Харкові після нічних ударів з бєлгорода гасили до 04:00 ранку (фото)

Фото: Харків Times

Внаслідок ракетного удару по Харкову з російського бєлгорода в місті сталися чотири пожежі, загальна площа яких склала 600 кв. метрів.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні ДСНС області.

«Горіли господарчі споруди, гаражі, автомобілі та офісне приміщення», – йдеться у повідомленні.

Для ліквідації вогню знадобилися 100 бійців особового складу ДСНС та 19 одиниць пожежно-рятувальної техніки. Останній осередок пожежі загасили лише о 04:00 ранку.

Як повідомили Харків Times у Харківській обласній прокуратурі, в Основ’янському районі міста ракета «влучила у земельну ділянку у парку відпочинку».

«Внаслідок вибуху утворилась воронка діаметром 3 метри та глибиною 1,5 метри. Від вибухової хвилі зазнали руйнувань дахи та віконні блоки сусідніх житлових та адміністративних будівель», – повідомили у прокуратурі.

Також російські ракети влучили у Салтівський район міста – під удар потрапили «низка будинків та спорткомплекс». Поранення отримав 45-річний місцевий мешканець.

Вже розпочато розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК).

На щастя, нічне повідомлення про ймовірне влучання у медичний заклад виявилося помилковим.

Як повідомляв Харків Times, у ніч на сьогодні, 8 жовтня, з російського бєлгорода по Харкову вдарили п’ятьма ракетами С-300. Чотири з них влучили у Салтівський район міста, одна – в Основ’янський.