Кінець епохи. Кирила Кернеса усунули від керівництва фракцією в облраді

Ввечері сьогодні, 6 жовтня, на своєму засідання фракція «Блок Кернеса – Успішний Харків» у Харківській обласній раді провела певні кадрові чистки.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення на сторінці фракції у Facebook.

По-перше, з посади керівника фракції було усунуто молодшого сина покійного багатолітнього мера Харкова Геннадія Кернеса – Кирила.

«Основною причиною для його заміни депутати назвали те, що від початку війни він жодного разу не висловив своєї позиції щодо військової агресії росії проти України, а також з 24-го лютого поточного року самоусунувся від керівництва фракцією», – йдеться у повідомленні.

До того ж колеги звинувачують Кернеса-молодшого у «недотриманні фракційної дисципліни», що б це не означало.

Посаду керівника фракції отримав у минулому заступник Кирила Кернеса директор КП “Харківводоканал” Віталий Панов.

Ну, а по-друге, депутати «Блоку Кернеса» нарешті спроміглися виключити з фракції втікачів до росії – сина колишнього мера Балаклії, зрадника Івана Столбового Павла, що втік до ворога разом із батьком. А ще Володимира  – батька колишнього нардепа Дмитра Святаша, якого росіяни бачили на посаді «гауляйтера» Харківщини. Володимир Святаш втік до росії напередодні вторгнення. Чималий час знадобився обласним народним обранцям з «Блоку Кернеса», щоб очистити свої лави від зрадників, але нарешті вони таки це зробили.

Третій виключений – це скандально відомий депутат облради Альберт Кононенко, який навіть був свого часу першим заступником голови ради пані Єгорової-Луценко і якого майже рік тому – у листопаді минулого року – звільнили з цієї посади, стосовно чого сам він висловлював неабияке нерозуміння. Де саме зараз знаходиться пан Кононенко, достеменно невідомо. Але слід, мабуть, зазначити, що коли у 2018 році його звинувачували у привласненні чужого майна та зловживанні службовим становищем, прихистку пан Кононенко шукав знов таки в росії та повернувся звідти лише після зняття звинувачень.

Уся трійця виключених з фракції депутатів не була присутня на проведених від початку повномасштабного вторгнення рф сесіях облради.

Як повідомляв Харків Times, 20 вересня голова Харківської облради Тетяна Єгорова-Луценко відсторонила від займаної посади свого одіозного першого зама, обраного від нині забороненої партії ОПЗЖ, громадянина росії Богдана Мальованого – за його заявою.