За добу російські боєприпаси вбили дитину та вісім дорослих у Харківській області

Фото: hk.npu.gov.ua

Протягом 26-27 вересня російські нанесли масовані удари по п’яти районам Харківської області. В результаті обстрілів загинули дев’ять мирних мешканців, також пошкоджені приватні будинки, господарчі споруди, гаражі та крамниці.

Про це  Харків Times повідомили у Нацполіції області.

За інформацією правоохоронців, рашисти накрили вогнем населені пункти Чугуївського, Куп’янського, Харківського, Ізюмського та Лозівського районів області.

Найболючий удар, внаслідок якого загинули вісім людей, рашисти нанесли по місту Первомайський вдень 26 вересня.

“У Первомайському ракета поцілила у житлові будинки, господарчі споруди, також горіли автомобілі. Загинули 8 людей, в тому числі 15-річна дівчина.”, – розповіли в поліції.

Тіла сімох загиблих з-під завалів дістали рятувальники. По будинку окупанти поцілили ракетою «Іскандер М», розповів начальник слідчого управління ГУ Нацполіції у Харківській області Сергій Болвінов.

Вранці 27 вересня окупанти вдарили по смт Дворічна. Внаслідок обстрілу загинув водій Центру екстреної медичної допомоги Олександр Колеснік. Чоловік просто йшов на роботу. Йому було 56 років, повідомили у КНП ХОР “Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф”.

26 вересня у нещодавно звільненому Куп’янську через ворожі обстріли виникла масштабна пожежа. Горіли церковна школа, господарча споруда та крамниця. Внаслідлку обстрілу є постраждалі.

У Вовчанську горів гаражний кооператив та приміщення м’ясокомбінату. Тут, на щастя, люди не постраждали. У Харківському районі внаслідок обстрілу горів дачний будинок.

За адресами співробітники слідчо-оперативної групи провели огляди місць подій та зібрали речові докази.

Слідчими відкриті кримінальні провадження за ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни).

Як повідомляв Харків Times,  вдень 26 вересня окупанти здійснили ракетний удар по житловій та критичній інфраструктурі міста Первомайський Харківської області. Внаслідок обстрілу загинула 15-річна дівчина. Пізніше в ХОВА повідомили ще про трьох жертв ракетного удару росіян по Первомайському.

Фото: hk.npu.gov.ua