Бійці ДСНС врятували 10 харків’ян з обстріляної росіянами цієї ночі багатоповерхівки у Холодногірському районі (фото)

Фото: Сергій Бобок/Харків Times

Російські снаряди, які окупанти випустили приблизно о другій ночі 21 вересня по Холодногірському району Харкова, влучили у залізничний вагон, житлові та адміністративні будівлі. Внаслідок обстрілу постраждала одна людина, ще 10 були заблоковані в частково зруйнованій рашистським боєприпасом багатоповерхівці.

Про це Харків Times повідомили у ДСНС області.

За інформацією рятувальників, зафіксовано щонайменше три влучання ворожих боєприпасів. Російські снаряди влучили у технічний поверх десятиповерхового будинку, постраждала одна людина, пожежі не трапилось.

Ще одним рашистським ударом було зруйновано технічний поверх та частково сходову клітину дев’ятитиповерхового житлового будинку.

“Десять його мешканців опинились заблокованими в своїх квартирах і не мали змоги самостійно залишити небезпечну зону руйнацій”, – розповіли в ДСНС.

Рятували заблокованих людей 30 бійців ДСНС. До операції вони залучили сім одиниць спецтехніки.

“Людей спускали з висоти за допомогою автодрабини, проводились роботи щодо деблокування завалів, розчищення шляхів евакуації. Завдяки оперативним діям надзвичайників всі люди були врятовані, постраждалих немає”, – розповіли у ДСНС.

Внаслідок третього влучання загорівся залізничний вагон на площі 90 кв.м. Також частково зруйновані дві адмінбудівлі. Люди внаслідок цього влучання не постраждали.

Місця ворожих обстрілів оглянули слідчо-оперативні групи, задокументували всі обставини злочину росіян та зібрали речові докази.

За попередніми висновками слідчих, окупанти обстріляли Холодногірський район Харкова з РСЗВ «Смерч».

За процесуального керівництва Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Як повідомляв Харків Times, близько 01:45 сьогодні, 21 вересня, рашистські покидьки знову обстріляли Харків. Очільник міста Ігор Терехов повідомив, що ворожі боєприпаси влучили у дві житлові багатоповерхівки в Холодногірському районі міста.