Що побачили харківські енергетики на своїй базі у звільнених Липцях (фото, відео)

Фото: oblenergo.kharkov.ua

Після звільнення від рашистських загарбників села Липці на Харківщині працівники «Харківобленерго» отримали змогу дістатися до своєї виробничої бази, розташованої в цьому селі.

Про це Харків Times повідомили в АТ «Харківобленерго».

«Будівля, де розміщувалися структурні підрозділи обленерго з обслуговування споживачів та електричних мереж Липецької громади, знаходиться на відстані лише трохи більше десяти кілометрів від державного кордону. Тому вже у перші години російського вторгнення до службових приміщень вдерлися загарбники, почалася окупація», – йдеться у повідомленні.

Після звільнення Липців першими на територію бази увійшли сапери – вони зняли залишені росіянами «розтяжки» та винесли цілу купу боєприпасів. А вже за ними на базу прийшли її господарі. Сліди перебування «асвабадітєлєй» були в усіх приміщеннях: потрощені меблі, розбиті комп’ютери, гори сміття та бруд. Спецтехніку енергетиків частково порозбирали на запчастини, а все, що залишилося, «вивели з робочого ладу».

Класичний «підпис другої армії світу» – крадена пральна машинка – зустріла енергетиків просто біля дверей.

«Крім того, незвані гості залишили велику купу консервів. Що цікаво: коли російським сухпайком спробували нагодувати бродячого собаку, той навіть погребував його скуштувати», – кажуть енергетики.

Не дивлячись на руїни та втрати, енергетики головним вважають те, що «над звільненою Харківщиною знову майорить жовто-блакитний прапор».

«А це означає, що скоро все відбудуємо, повернемо світло, а з ним – впевненість у краще до домівок земляків», – стверджують у «Харківобленерго».

Як повідомляв Харків Times, рашистські загарбники на початку листопада планували провести на Харківщині «референдум» щодо приєднання до рф. Але не врахували стрімкого контрнаступу Сил оборони України.