На початку листопада росіяни планували провести на Харківщині референдум про приєднання до рф

Фото: Андрей Рымарук/Facebook

Чи знаєте ви, що рашисти планували з 1 по 7 листопада провести у Харківській області референдум щодо приєднання Харківщини до рф? А вони планували, навіть розробили «Стратегію проведення референдуму про входження Харківської області до складу російської федерації». Та ще й очікували, що 75% буде «за».

Про це Харків Times дізнався з тої ж таки «Стратегії», яку опублікувало Радіо Свобода.

Згідно із цим документом, «проголосувати» повинні були 142 тисячі громадян, з яких 75% – «за».

Цікаво, що документ цей – досить «свіжий», бо в якості ілюстрації до нього використані карти бойових дій станом на 24 серпня.

«Автори документу пропонували пропагувати перспективи входження до складу Росії з акцентом на економічні й соціальні вигоди та підтримувати тезу, що приєднання всієї Харківської області є неминучим», – йдеться у матеріалі Радіо Свобода.

Розписали у «стратегії» й кілька етапів PR-компанії, що повинна була передувати «референдуму». Її головними гаслами повинні були стати «Скажи росії – так» та «росія тут назавжди». Вигадали навіть «гімн референдуму» (так і тягне наприкінці першого слова поставити «О») зі словами: «Скажи росії так. Перед Богом ми один народ».

Автори стратегії, схоже, трохи розуміли, що не все може піти гладко з тим їхнім референдумом. Принаймні зазначили, що на заваді можуть стати «відсутність кадрів для роботи у виборчих комісіях і проукраїнські настрої населення». Не врахували вони ЗСУ та стрімкий наступ Сил оборони України, які до середини вересня звільнили вже всю Харківщину від тої рашистської навали. Та й ті «проукраїнські настрої», здається, м’яко кажучи, дещо недооцінили. Сподіваємось, тепер потроху розуміють марність своїх намагань.

А взагалі цікаво було б знати, який процент мешканців області взагалі голосував би на тому «референдумі», особливо тепер – після російських катівень, зруйнованих міст та сіл, зростаючої кількості жертв російських обстрілів та могил під номерами в Ізюмському лісі?

Як повідомляв Харків Times, станом на 16 вересня Сили оборони України під час контрнаступу звільнили від російських окупантів майже всю територію Харківської області.