Вночі російські ракети зруйнували адмінбудівлю та підприємство у Харкові

Близько опівночі 8 вересня російські окупанти здійснили традиційну ракетну атаку по Харкову з території бєлгородської області рф. Під ворожий вогонь потрапили об’єкти у Холодногірському та Салтівському районах міста.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

“В ніч на 8 вересня ЗС РФ завдали ракетного удару по Холодногірському району м. Харкова. Ракета влучила в адміністративну будівлю одного з підприємств, що призвело до її повного знищення. У Салтівському районі ворожа ракета влучила на територію виробництва.”, – розповіли у прокуратурі.

За попередньою інформацією, люди через ці атаки не постраждали.

Внаслідок удару на підприємстві у Салтівському районі сталася пожежа, розповіли рятувальники.

“Виникла пожежа відразу в 4-х осередках на загальній площі 50 кв.м. Рятувальники 5-ї, 11-ї та 18-ї пожежно-рятувальних частин відреагували оперативно, о 01:17 повністю ліквідувавши вогонь”, – повідомили у ДСНС області.

На місці обстрілу працює слідчо-оперативна група, збирає речові докази та документує всі обставини злочину росіян. Попередньо встановлено, що окупанти обстріляли Харків ракетами С-300, випущеними з території бєлгородської області рф.

За даними Харківської ОВА, за добу росіяни завдали п’ять ракетних ударів по інфраструктурі Харкова.

Протягом доби 7-8 серпня ворожі “подарунки” прилетали в області.  Внаслідок обстрілу с. Іванівка Чугуївського району поранено двох чоловіків 45 та 63 років.

У с. Безруки Харківського району внаслідок потрапляння снаряду окупантів виникла пожежа у господарчій споруді та гаражі загальною площею 150 кв. м. 74-річний чоловік та 71-річна жінка отримали поранення.

За фактами обстрілів слідчі проводять досудові розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за ч. 1 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни).

Як повідомляв Харків Times, вночі 8 серпня російська ракета влучила  в об’єкт, «критично важливий для нормального життєзабезпечення міста Харкова».