Від російських окупантів звільнено понад 20 населених пунктів Харківської області – Синєгубов (відео)

Фото: ЗСУ

В ході ведення активних дій на Харківському напрямку вже звільнено понад 20 населених пунктів Харківської області.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення у Telegram начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

«Можемо, нарешті, повідомити деякі приємні новини з фронту. У ході ведення активних дій на Харківському напрямку звільнено понад 20 населених пунктів. ЗСУ вклинилися в оборону противника на глибину до 50 км. Зараз тривають фільтраційні дії в низці населених пунктів», – йдеться у повідомленні.

Очільник ХОВА також додав, що наразі ще не можна говорити «багато про що», оскільки контрнаступ українських сил оборони на Харківщині триває.

Такі ж відомості доповів і заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Олексій Громов на брифінгу в Києві.

“Загальна площа території, повернутої під контроль України на Харківському та Південнобузькому напрямках, складає понад 700 квадратних кілометрів”, — повідомив Громов.

Як повідомляв Харків Times, у Харківській області ЗСУ нанесли серйозні втрати окупантам з приватних воєнних компаній. Окремі підрозділи нараховують понад 40 % важкопораненими та вбитими. За інформацією українських військових, тіла багатьох найманців  не ідентифікуються та рахуються як зниклі безвісті.