Розслідування російських військових злочинів на Харківщині

Правоохоронці продовжують фіксувати та розслідувати російські військові злочини на території Харківської області. Поліція задокументувала наслідки обстрілу рашистами села Українське Чугуївського району області вчора, 2 вересня, близько 16 години.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Одна з російських ракет впала у лісі за селом, друга – біля приватних будинків громадян. Пошкоджено вікна, огорожа та господарські будівлі. На щастя не було постраждалих.

«Співробітники слідчо-оперативної групи провели огляд місць влучань, вилучили уламки та задокументували воєнний злочин проти мирного населення», – йдеться у повідомленні.

Щодо обстрілу мирного українського села відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 438 КК (порушення законів та звичаїв війни). Якщо винуватців цього злочину вдасться притягнути до відповідальності, їм загрожує від восьми до 12 років позбавлення волі.

Як повідомили Харків Times у Харківській обласній прокуратурі, вже сьогодні, 3 вересня, було відкрито кримінальне провадження за тією ж статтею стосовно нічного обстрілу Новобаварського району Харкова ракетами з російського бєлгорода.

За даними слідства, 3 вересня близько 2 години ночі російські військові завдали ракетний удар по Новобаварському району м. Харкова. Ракета влучила на територію школи: пошкоджено фасад освітнього закладу, вибито вікна та двері. Внаслідок обстрілу утворилась воронка розміром 10х10,5 метрів та глибиною понад 3,5 метри», – сказано у повідомленні прокуратури.

За попередніми даними, окупанти випустили по Харкову ракету типу С-300 з території бєлгородської області рф.

У подальшому матеріали кримінального провадження будуть передані за підслідністю до Управління СБУ в Харківській області.

Як повідомляв Харків Times, у ніч на сьогодні, 3 вересня, російські загарбники знову вдарили по Харкову ракетами з бєлгорода. Оскільки стосовно російських вояків зазвичай складно здогадатися, що саме було їхньою ціллю, а найближчим до місця влучання «військовим об’єктом» є школа у Новобаварському районі міста, – тож вочевидь цілили саме в неї.

Протягом минулої доби російські загарбники інтенсивно обстрілювали Харкіський, Ізюмський, Богодухівській та Чугуївський райони Харківської області.