Напередодні Дня знань у Печенігах на Харківщині росіяни вдарили по місцевому ліцею

Фото: Олександр Гусаров

У ніч на сьогодні, 1 вересня, День знань, російські загарбники вдарили з РСЗВ «Град» по селищу Печеніги Чугуївського району Харківщини. У селищі багато руйнувань, пошкоджено інфраструктуру, значних пошкоджень зазнав місцевий ліцей.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення “Українському радіо Харків” селищного голови Олександра Гусарова.

“Близько 01:30 ворог завдав підступного удару з РСЗВ “Град”, два залпи повних було випущено по Печенігах. Є багато руйнувань, інфраструктура пошкоджена, загиблих немає, але є поранені. Було влучання у 5-поверховий будинок, була пожежа, пошкоджені кілька квартир”, — розповів Гусаров.

За його словами, значних пошкоджень напередодні Дня знань зазнав місцевий ліцей – у нього «було багато влучань», пошкоджені дах, стіни, вхід. Також руйнувань зазнала амбулаторія, де перебувала екстрена меддопомога, зачепило й транспорт «екстренки».

«Дні три-чотири до цього в нас було тихо, перед цим — обстріли йшли, ми — на лінії розмежування”, — зазначив селищний голова.

За його словами, у селищі наразі лишається близько двох тисяч мешканців – половина від усього населення. Частина громади перебуває в окупації.

“Обстановка на окупованій території складна. Людей змушують отримувати гуманітарну допомогу окупантів, є інформація, що пропонують отримати російське громадянство, видають паспорти, вводять свої порядки. Люди тримаються, чекають ЗСУ, чекають нашої гуманітарної допомоги”, — каже Гусаров.

Фото: Олександр Гусаров

Як повідомляв Харків Times, минулої ночі російські загарбники вдарили по Чугуївському району. У Печенігах від ворожого снаряду спалахнула пожежа в житловій п’ятиповерхівці. Бійці ДСНС евакуювали десятьох людей. Був поранений 30-річний місцевий мешканець. Також пошкоджені приватні домоволодіння та будівля амбулаторії.