Від сьогодні комендантська година у Харкові повертається у звиклі рамки

Під час "довгої комендантської години". Фото: Софія Бобок/Харків Times

Від сьогодні, 25 серпня, в Харкові комендантська година знову повертається до звиклого для містян часу. Починатиметься вона о 22:00, а закінчуватиметься о 06:00 вранці.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

У ХОВА нагадують, що під час дії комендантської години «заборонено перебувати у громадських місцях, пересуватися вулицями пішки чи транспортом». Ці обмеження не стосуються тих, хто має спеціальні перепустки чи за родом своїх занять має право знаходитись не вдома під час комендантської години.

До звиклого графіку повертається й робота міського транспорту, включно із метро.

Це – дуже радісна новина, бо спочатку влада якось не могла чітко пояснити, доколи діятиме режим «подовженої комендантської години», яку запровадили на час державних свят. Це викликало серед містян дещо панічні настрої, бо, по-перше, було незрозуміло, із чим, власне, пов’язані такі жорсткі заходи. По-друге ж багато хто справедливо вважав, що ці заходи болюче вдарять по тому бізнесу, який в Харкові зараз є, та й узагалі по життю міста.

Як повідомляв Харків Times, розпорядженням голови ХОВА з понеділка, 22 серпня, в області було подовжено комендантську годину. Вона тривала з 19:00 до 7:00 наступного дня, а 24 серпня взагалі охоплювала більше доби.