19 серпня у Харкові – день траура

Фото: Софія Бобок/Харків Times

У п’ятницю, 19 серпня, у Харкові оголошується день траура.

Про це Харків Times дізнався з коментаря Харківського міського голови Ігоря Терехова в ефірі національного телемарафону.

“Найбільші втрати, які з початку війни зазнав Харків. Я говорю про людей, людські жертви, поранених. І завтра (19 серпня – прим. ред) у місті Харкові буде оголошено день жалоби”, – розповів очільник області.

За його словами, внаслідок російських ударів загинули 10 мирних харків’ян, 20 людей перебувають у лікарні. За різними даними 3-5 осіб ще перебувають під завалами.

“Говоримо поки що про двох загиблих дітей. Не виключаємо, що ще дві дитини є під завалами”, – розповів очільник міста.

Цього дня будуть приспущені державні прапори та прапори міста Харкова на будинках та спорудах органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій.

Як повідомляв Харків Times, пізно ввечері 17 серпня російські окупанти вдарили ракетою по Салтівському району Харкова. Ворожий боєприпас зруйнував грутожиток, у якому проживало понад 30 людей, в тому числі пенсіонери, діти та інваліди з вадами слуху.

Рано вранці сьогодні, 18 серпня, російські окупанти вдруге за добу влучили в будівлю гуртожитку. Цього разу – у Слобідському районі Харкова. Внаслідок російського ракетного удару є поранені, в тому числі діти. Також є загиблі.

Слідчі попередньо встановили типи ракет, якими окупанти вдарили по гуртожиткам у Харкові.