Слідчі відкрили справу на зрадника, який очолив окупаційну “владу” Куп’янська замість Мацегори

Слідчі заочно повідомили про підозру голові так званої «тимчасової цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області» у колабораціонізмі (ч .5 ст. 111-1 КК України).

Про це Харків Times повідомив речник Управління СБ України в Харківській області Владислав Абдула.

За інформацією слідства, з початку повномасштабного вторгнення зс рф на територію України колаборант добровільно перейшов на бік окупантів і погодився обійняти псевдопосаду «голови адміністрації».

“Отримавши фейкову посаду, ворожий пособник почав активно налагоджувати роботу «в новому ключі» та закликати своїх підлеглих співпрацювати з представниками окупаційної адміністрації”, – розповів Владислав Абдула.

За інформацією Харківської обласної прокуратури, призначення на посаду голови окупаційної адміністрації Куп’янська стало для зрадника підвищенням. Донедавна він був очільником адміністрації в окупованій Козачій Лопані.

“У зв’язку з тим, що окупанти були незадоволені роботою колишнього мера Куп’янська—зрадника, вони зняли його з посади та заарештували. Тепер місто та район очолює 44-річний колаборант.”, – розповіли у прокураторі.

Не виключено, що зрадник пішов підвищення, бо зумів довести свою лояльність окупантам. На посаді голови Козачої Лопані він щосили намагався бути корисним загарбникам. За інформацією прокуратури, негідник налагодив забезпечення російських військовослужбовців спецтехнікою для будівництва блокпостів. Також “зливав” окупантам інформацію про місцевих, які воювали на Донбасі, волонтерів та активістів. Агітував мешканців Козачої Лопані лояльно ставитись як до окупаційних військ, так і до рф в цілому. В інтерв’ю російським ЗМІ розповідав, що мешканці Козачої Лопані мріють про входження до складу рф і з цього приводу у селищі буде проведено референдум.

Як повідомляв Харків Times, наприкінці лютого Харківською обласною прокуратурою вжито всіх передбачених вимогами КПК України заходів та меру Куп’янська Харківської області мацегорі генадію миколайовичу повідомлено про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України особою, яка є представником влади, та у державній зраді (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 КК України).

У середині квітня Синєгубов повідомляв, що, нібито, мацегора вже втік до росії разом з усією своєю родиною

Проте мер-зрадник знову засвітився у червні, коли разом іще з сімома колаборантами підписав у окупованому Куп’янську сумнозвісний протокол про створення «тимчасової цивільної адміністрації Харківської області».

Колишнього мера Куп’янська генадія мацегору, який перейшов на бік російських загарбників, ці самі загарбники чогось заарештували. Зараз він перебуває в них під вартою.