Мер-зрадник з Куп’янська втік до росії

Куп’янський міський голова Мацегора Генадій, який перший публічно заявив про перехід на бік окупантів, вже втік з України.

Про це Харків Times дізнався з інтерв’ю голови Харківської військової адміністрації Олега Синєгубова виданню РБК-Україна.

“Якщо говорити про Куп’янськ, очільник цього міста був першим зрадником. Йому повідомили про підозру. І, за нашою інформацією, він уже зі своєю сім’єю виїхав на територію РФ”, – розповів Олег Синєгубов.

Він нагадав, що так само вчинив ще один очільник міста на Харківщині – міський голова Балаклії Іван Столбовий.

“Власне, як і мер міста Балаклія – там така ж історія була: він публічно заявив, що підтримує окупантів. Після цього було розпочате кримінальне провадження, але цей мер, за нашою інформацією, вже не знаходиться на території України.”, – повідомив Олег Синєгубов.

Як повідомляв Харків Times, мер Куп’янська Геннадій Мацегора прийняв ультиматум російських військових та визнав підконтрольність міста їм. Більш того, він закликав куп’янчан із завтрашнього дня «налагоджувати нормальне життя», оскільки вважає, що тепер життя міста залежить від того, як його мешканці «себе зарекомендують» перед російськими загарбниками.

Мацегору було обрано на посаду мера у 2020 році від політичної партії “Опозиційна платформа – за життя”.

27 лютого Куп’янська окружна прокуратура Харківської області відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.110, ч.1 ст.111 ККУ («Державна зрада») стосовно Куп’янського міського голови Геннадія Мацегори.